Get Adobe Flash player

MORTEN 11ÅR på biblioteksturné

altI perioden 7.-12.oktober skal forestillingen Morten 11år på turné i regi av biblioteksprosjektet [Stærkere] - psykisk helse for barn og unge. [Stærkere] er et prosjekt som har som mål å synliggjøre litteratur rundt psykisk helse, samt fremme arbeidet med nettsiden På skråss.


Morten 11år

Teaterforestillinga Morten 11år ble produsert sommeren 2013 av og med Rimfrost Teaterensemble. Teksten er skrevet av Toril Solvang, og er basert på boka med samme navn av Simon Flem Devold. Forestillingen hadde premiere i Mefjordvær 29.juni og fikk da en 6´er i avisa Folkebladet. Forestillingen har siden blitt spilt 13 ganger i Midt-Troms og 2 ganger i Oslo ved Dramatikkens hus. Nå gleder vi oss til å spille forestillingen i resten av fylket.


Om forestillinga

Morten på 11 år er syk og vet at han snart skal dø. Han skriver et usedvanlig ærlig brev til Simon Flem Devold om hvordan sykdommen har gjort at han har kommet nærmere foreldrene sine. Brevet kommer på trykk i Aftenpostens faste lørdagsspalte På Skråss med Simon under tittelen Et rart brev. Dette brevet utløser et skred av brev fra barn om sorg, sykdom og død. Brevet inneholder en åpenhet om død som barn har savnet. Forfatter og journalist Devold møter Morten, og gjennom deres samtaler blir boken Morten 11 år til.

Morten 11år er en sann historie om at vanskelige ting også kan være rart og morsomt. Om postmenn, lego, nye venner, rare drømmer og det å være redd for det man ikke vet hva er.

Forestillingen varer i 55 min og passer best for 4.-7.klasse. Anbefales ikke for barn under 7 år.


[Stærkere] - psykisk helse for barn og unge

Biblioteksprosjektet [Stærkere] setter lyskasteren på bibliotekenes tilbud til barn og unge med tema psykisk helse. Bøker, film og tegneserier kan kaste lys over livets mørkere dager, eller spre mer glede på en allerede god dag. Hovedmålet med prosjektet er å synliggjøre informasjons- og litteraturtilbudet rundt temaet psykisk helse for barn og unge i folkebibliotekene i Troms. Dette gjøres gjennom en nettbasert mediesamling, nettsiden På skråss og teaterforestillingen «Morten 11år». Prosjektet utvikles av Troms fylkesbibliotek, Tromsø bibliotek og byarkiv og Lenvik folkebibliotek. Les mer her: www.tromso.kommune.no/sterkere og her: www.påskråss.no


Turnéplan [Stærkere] 7.-12.oktober 2013

7.oktober kl.09.00 og 12.00 (lukket forestilling) – Undervisningsrommet, Tromsø Bibliotek (Tromsø)

8.oktober kl.10.00 (lukket forestilling) – Blackboxen, Istindportalen (Heggelia)

9.oktober kl.09.30 og 12.00 (lukket forestilling) – Gymsalen, Berg skole (Senjahopen)

10.oktober kl.12.30 (lukket forestilling) – Storsalen, Finnsnes Kulturhus (Finnsnes)

11.oktober kl.10.30 (lukket forestilling) – Kultursalen, Ibestad Kulturhus (Ibestad)

12.oktober kl.12.00 (åpen forestilling) – Ungdomshuset, Evenskjer (Evenskjer)


Forestillingen er støttet av:

Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere, Fritt Ord, Dramatikkens Hus,

Extratiftelsen, Mental Helse, STÆRKERE - psykisk helse for barn og unge, ThinLight Norge

Dyrøy, Lenvik, Berg, Torsken, Tranøy og Sørreisa kommune.