Get Adobe Flash player

RIMFROST TEATERENSEMBLE

Rimfrost Teaterensemble er et profesjonelt teaterkompani som først og fremst skaper egenproduserte teaterforestillinger for barn og voksne under fanen: ny scenekunst på nye steder!

Ensemblet tar også på seg underholdningsoppdrag, kurs, undervisning, instruksjon, konfransierarbeide og skuespilleroppdrag. Ikke nøl med å ta kontakt om du er intressert i et samarbeid.

alt

BEGYNNELSEN

Rimfrost Teaterensemble ble startet i 2006 av Nanna Elisabeth Berntsen og Kristine Myhre Tunheim. Da som et studentprosjekt under navnet kompaniMITTtroms. Berntsen og Tunheim ble uteksaminserte som skuespillere i 2008,  og i desember 2008 bestemte Berntsen og Tunheim, sammen med Jeanette Solbakken, Alexander Rindestu og Morten Røsrud at kompaniet skulle bli et profesjonelt heltidskompani med navnet Rimfrost Teaterensemble. Høsten 2009 flyttet ensemblet inn i Art Senja Kunstsenter på gamle Øverbotn skole i Tranøy. Rimfrost ledes nå av Kristine M. Tunheim og driftes på fulltid. Ensemblet består i dag av de tre skuespillere Tunheim, Solbakken og Rindestu.

SCENEKUNSTEN

Sceneproduksjonene til Rimfrost kan sies å være en smeltedigel for et nyskapende formspråk basert på kontinentale teatermetoder og moderne visuelt teater. Historiene ensemblet ønsker å fortelle er likevel ofte preget av vår nasjonale kulturhistorie. Gjennom en kontinuerlig utforskning av form, tekst, sjanger og stil, søker ensemblet å finne magien som oppstår i skjæringspunktet mellom kunsten, mennesket og samfunnet. Les mer under VISJONER.

SAMARBEIDSPARTNERE

Ensemblet samarbeider stadig med nye scenekunstnere. Noen av de kan dere lese om her. Samtidig vil vi også nevne Senja Næringshage som har bidratt til å gi Rimfrost en konkret form inn mot næringslivet, samt tilgang på nettverk og samarbeidspartnere. Ensemblets medlemmer er også medlemmer av RadArt - Tromsønettverk for fri scenekunst og Norsk Skuespillerforbund.

Det er også viktig for oss å nevne det gode samarbeidet vi har med Midt-Tromskommunene gjennom prosjekt SAMSPILL, Finnsnes Kulturhus, Troms Fylkeskommune, Utviklingssenteret AS og Midt-Troms Museum.